Weer een stapje gezet in zichtbaarheid

Ik denk dat het ergens in september 2021 was dat ik de locatie had gereserveerd voor het weekend van 8/9 januari: Ik zou iets gaan doen, maar wat, hoe en met wie wist ik nog niet. Wel wist ik dat de woorden “Stilte, creatie en verbinding” belangrijk waren. Ik hoopte dat de rest langzaam duidelijker zou gaan worden. Ik had behoefte aan een stip aan de horizon, iets om naar toe te werken.
Ik koos er voor om dit initiatief in de mij bekende veilige, vertrouwde groepen kenbaar te maken.

Op de weg er naar toe ervaarde ik (oude!) angstjes zoals: Wie zit hier op te wachten, krijg ik wel deelnemers…. Tegelijkertijd was er ook plezier. Mijn creativiteit ging weer stromen en ik vond het een leuk vooruitzicht om de deelnemers een fijne dag te gaan bezorgen. Het programma voor de dag ontstond met onder meer “meditatief boetseren” en “schilderen, schrijven, (zingen?)”. Ik leerde ook dat ik eerst de oefeningen zelf weer moest doen en beleven. Daarna ontstond pas duidelijkheid.

Er kwamen uiteindelijk twee deelnemers: één voor de ochtend en een tweede zou ’s middags aansluiten. En dit was helemaal o.k. (Voor mij kleine stapjes:))

Op zondag 9 januari reed ik met een volle auto richting “Piramide aan de Waal”, centrum voor creativiteit en ontwikkeling, in onze woonplaats Gendt en ik besloot vooral te gaan genieten van deze dag. De voorbereiding was gedaan!

Het was een fijne dag. De deelnemers gaven aan veiligheid en rust te hebben ervaren. Ze hadden energie en inzichten op gedaan. Hier word ik blij van. En later in de week kwam bij mij het inzicht dat we dit met elkaar hadden gedaan. En daar ben ik dankbaar voor!

IMG_20220114_150808

De liefde in mij
Laat zich zien als
Mijn denken opzij
Spelen en genieten

Masja

Standaard afbeelding
Masja Verhoeven
Artikelen: 20