Over mij

Ik ben Masja (1967) en woon sinds 1993 naar mijn zin in Gendt. Mijn man en ik hebben twee zonen (Bram, 1996 en Koen, 1998).
Opgeleid in het welzijnswerk voor ouderen, koos ik in 1996 volledig voor het moeder-zijn.
Na een moeilijke periode ontdekte ik in 2004 het schilderen. Ik was hier intensief mee bezig. Ik heb tien jaar schilderles gehad, werkte ook in opdracht en exposeerde geregeld mijn werk. Ook bezocht ik vele tentoonstellingen en las graag kunstboeken want kunst had mijn interesse gewekt.

In 2010 schilderde ik dit schilderij “Loslaten”.

Gevangen in angst
Leven in zorgen
Leven in vrijheid
Veilig, geborgen
Kijk ik naar links?
Of kies ik voor rechts?
Vandaag?
Of morgen?

Masja

Dit was de periode waarin ik me er van bewust werd hoeveel ik door angst en zorgen werd geleid.
Dat dit toch anders moest kunnen. En dat ik hierin een keuze had.

Vanaf 2018 zocht ik begeleiding bij bewustwording. Om vooral te voelen: wat heeft mijn lichaam mij te vertellen? Wat is mijn beleving, los van aangeleerd en aangepast gedrag? Er kwam ruimte om steeds meer los te komen van oordeel en vooroordeel. Om steeds meer los te komen van beperkende gedachten en overtuigingen. Van opgeslagen verdriet en pijn.

Ik heb veel de stilte opgezocht om zo dichter bij mezelf te komen. Om mijn eigen schaduw opnieuw in de ogen te kijken en liefdevol te omarmen. Ik voelde steeds meer wat het woord zelfliefde écht betekent. Hoe belangrijk het is om trouw te zijn aan mezelf. En daardoor meer in mijn kracht te kunnen staan. Dat ik kan kiezen voor vertrouwen, licht en liefde. En dat ik dus de schepper ben van mijn eigen leven.

En ik werd weer heel leergierig. En dan bedoel ik niet zozeer op het gebied van kennis, maar van ervaren. Ik volgde 3 lesjaren op “De Kleine Tiki” (school voor kunst, coachen en persoonlijke ontwikkeling) richting stemwerk, lichaamswerk en Kunstzinnig Dynamisch Coachen. Ook bezocht ik uiteenlopende workshops en cursussen (buiten mijn comfortzone) zoals acteren, de clown zegt ja, stemexpressie, gitaar- en ukelele-les.

Kunstzinnig werken heeft mij geholpen en helpt mij in mijn proces van groeien in bewustzijn.
Voor nu is mijn wens om mijn ervaring te delen en anderen te inspireren. Om te verbinden in openheid, eerlijkheid en liefde.

 

Anderen over mij

“Je nodigt mij uit om ook mijn kwetsbaarheid te tonen. Dank je.” – Nienke
“Ik bewonder enorm jouw vermogen om je eigen weg te gaan en anderen bijna voortdurend te inspireren” – Hanne
“Jouw heldere energie werkt helend” – Dianne