Stemmetjes

“Zondag 25 maart 2018…
was een leuke dag.
Samen met Albert naar Coda.
Heerlijk hapje Thais bij Buddha
en toen naar Orpheus
voor een lach.”

Zo verwoordde ik deze mooie dag in 2018. Het was in een tijd dat mijn creativiteit stroomde. Een ervaring (zoals toen een museumbezoek, een etentje en een theaterbezoek) kwam tot uitdrukking in 2 collages op A4-formaat.

Tijdens het maken ervan, hoorde ik wel stemmetjes: “Wat zit je nou te knippen en te plakken. Heb je niets beters te doen?” Of nog zo één: “Wie zit hier op te wachten?” Maar ik ging door. Ik stond het mezelf toe. En heb er met plezier aan gewerkt. Ik heb ontdekt dat het fijn is om open te staan voor wat er op een dag wil gebeuren. Me bewust te zijn van de stemmetjes en er toch voor te kiezen om door te gaan. Dan kan er een creatief idee ontstaan dat om uitwerking vraagt. Dan kan de creativiteit beginnen te stromen.

Afbeelding 1: In het Coda museum in Apeldoorn zagen we de tentoonstelling van Marijke Schurink “101 vrouwen versierd”. Ik ben vervolgens Claudia de Breij gaan versieren (wij zagen haar ’s avonds in theater Orpheus). Met papier, gouddraad en textiel.

Afbeelding 2: ’s Avonds aten we een hapje bij Buddha Garden en ik combineerde de folder van deze gelegenheid met die van het Coda Museum.

Standaard afbeelding
Masja Verhoeven
Artikelen: 20