Het is er al!

Tot 2018 had ik een met regelmaat terugkerende droom (nachtmerrie) dat ik het 7e (!) jaar van mijn HBO-studie ga beginnen. En dat ik dit jaar toch echt moet halen anders zijn de 7 jaren voorgoed weggegooid (in werkelijkheid rondde ik deze studie keurig af in 4 jaar).

In 2018 kreeg ik op de opleiding die ik toen volgde de opdracht: Maak 5 schilderijen die het volgende verbeelden:
1. Ik ben…
2. Ik verlang…
3. Ik ben bereid…
4. Ik ga…
5. Ik vertrouw…
Ik kon er niet toe komen om die 5 schilderijen te maken. En onderzocht mijn weerstand. En ik parkeerde het idee dat ik deze opdracht MOEST doen.

Toch waren die 5 kunstzinnige werken er (!) kwam ik tot de ontdekking toen ik de 5 cd-hoesjes naast elkaar legde (zij waren al eerder tijdens de opleiding ontstaan en ik had er MET PLEZIER aan gewerkt). En voor mij gaven zij antwoord op de 5 vragen die werden gesteld. Wat een ontdekking! Ik kon gebruik maken van wat er al was. Dat ik er met plezier aan had gewerkt, was leidend. Ik trapte niet in de valkuil om nu nog iets mooiers/beters te willen maken. Wat ik had, was genoeg!
Ik ben mijn eigen regisseur en VRIJ om te doen en creëren wat ik LEUK VIND en wat BIJ MIJ PAST.
Deze leraar was het helemaal met mij eens.

En dat mijn droom sindsdien niet meer terugkwam, is veelzeggend!

"Het mooiste kunstwerk ben je zelf,
geef jezelf de ruimte
en geniet ervan"
Roeland Hoefsloot
Orthopedagoog, kunstzinnig dynamisch coach, beeldend kunstenaar
en directeur, medeoprichter en docent van De Kleine Tiki
Standaard afbeelding
Masja Verhoeven
Artikelen: 20